top of page
REDAKTION OG
OVERSÆTTELSE
Roserne_edited.jpg

HALLO, ROSERNE

Mei-mei Berssenbrugge

199 DKK

HALLO, ROSERNE

 

MEI-MEI BERSSENBRUGGE

Oversat af Sofie Isager Ahl

Forlaget Virkelig, 2019

Mei-mei Berssenbrugge (f. 1947) er en kinesisk-amerikansk digter. Hun har vundet adskillige priser for sine digtsamlinger, heriblandt to American Book Awards. I Hallo, roserne kommer mennesket og verden hinanden i møde gennem lange, slyngende digtsætninger, der vibrerer af nærvær og opmærksomhed. Blomster og landskab åbner sig gennem bogen, og med dem også bevidstheden, og alt vokser og væves sammen i en bemærkelsesværdig skabelsesberetning for vores tid.

“At læse Hallo, roserne er at opbløde hjernen og læne sig ind i det stålsatte stof. Nogle steder er det bredmasket, så velkendte tanker let slipper videre, andre steder svært gennemtrængeligt, så tankemassen presses frem i uprøvede huller, hvor nye, smidige refleksioner glider igennem.”

– Standart, 2020

“Det er en gave endelig at få Berssenbrugge på dansk.”

– Lektørudtalelse, DBC

Sj%C3%A6l_edited.jpg

SJÆLEBLINDHED

Eduardo Kohn

99 DKK

SJÆLEBLINDHED

 

EDUARDO KOHN

 

Oversat af Sofie Isager Ahl

Forlaget Virkelig, 2016

Eduardo Kohn (f. 1968) er lektor i antropologi på McGill University og blev i 2014 tildelt Gregory Batesons Prize for sin første bog How Forests Think (2013). Hjertet af bogen er kapitlet Sjæleblindhed, der nu foreligger på dansk sammen med en samtale med Kohn, hvori han fortæller om livet i Ecuadors regnskov og det intellektuelle arbejde, der ligger til grund for bogen.

Sjæleblindhed handler om Runa-folkets forhold til regnskoven og dens væsener, om bæltedyrenes hersker og om dengang dæmonerne kom til Ávila. Overordnet forsøger den at indkredse runaernes teori om sjælen, hvor anerkendelsen af at den anden har en sjæl, er det der giver dig en sjæl. Kohn veksler mellem filosofiske diskussioner om sjælen og at lade myter eller beskrivelser af runa-folket og deres forhold til andre arter stå uforklaret og mystisk hen, således synes hans fortælling at befinde sig et sted mellem antropologi og litteratur.

bottom of page