SKØNLITTERÆRE
UDGIVELSER
Skærmbillede 2022-07-26 kl. 16.18.24.png

DEMETERS LATTER (NO)

Sofie Isager Ahl

 

229 NOK

DEMETERS LATTER (NO)

 

House of foundation, Moss, NORGE

Udkommer 26. august, 2022

Demeters latter begynder hos landbrugets gudinde og den sorg, hun oplever ved tabet af sin datter. Jorden goldes og hungersnøden tager til. FN skriver, at vi kun har knap tres år igen, før vi ikke længere har muldjord tilbage at dyrke vores afgrøder i. Gennem møder med en række glemte og ødelagte arketyper – frugtbarhedsgudinder, komødre og fertilitetsikoner – følger vi Demeter i hendes søgen efter et sted, hvor livet kan fortsætte. Demeters latter gør myterne til varsler. Bogen blander forskellige teksttyper og et poetisk billedmateriale for at skabe en åbning mod de historier, der kan fortælles nu, hvor ørkenerne breder sig og klimaforandringerne tager til

Bogen udkommer på norsk i Sindre Andersen gendigtning på Forlaget H//O//F i forbindelse med Møllebyens Litteraturfestival og kan købes her.

Senere på året udkommer den i original dansk udgave på Laboratoriet for Æstetik og Økologi

Nabo_edited.jpg

NABOPLANTER

Sofie Isager Ahl

 

149 DKK

NABOPLANTER

 

Laboratoriet for Æstetik og Økologi

1. opl. 2018, 2. opl. 2020

En naboplante er en plante der bærer på noget, et stof eller en særlig evne, som kan være gavnlig eller sårende for andre plantearter. Mennesker har gennem århundreder orienteret sig efter disse særkender ved forskellige arters indbyrdes forhold, når de skulle kultivere jorden. Vi møder hybenroser, brændenælder, fluer, regnorme og vinbønder på en rejse ind i sansningens ekspansive rum og sprogets biologi. Naboplanter er en fortælling om den gensides påvirkning der finder sted imellem os og om den svære kunst at kultivere et samvær på tværs af arter og familier. 

Naboplanter er drevet af en naturinteresse, der på den ene side er romantisk i den forstand, at den er sanselig og skønhedssøgende, men samtidig også videnskabelig: Hvordan hænger de økologiske systemer sammen? Hvad er det regnorme rent faktisk gør i en vinmark?”

- Information

“Ahl skriver fram en erfaringsmodus som er nesten subjektutviskende, og som kan minne om mystikkens ekstaser. Det er som om ordene kommer fra innsiden av fotosyntesen.”

– Espen Stueland, Deichmann Grünerløkka Podcast

“Årets beste leveoppleving”

– Bokvennen Litterær Avis

Bogen er desuden udkommet på norsk i Tora Sanden Døskelands oversættelse på Forlaget H//O//F og kan købes her.