top of page
SKØNLITTERÆRE
UDGIVELSER
4gABZ_edited.jpg

DEMETERS LATTER

Sofie Isager Ahl

 

199 DKK

DEMETERS LATTER

 

Laboratoriet for Æstetik og Økologi

1. opl. 2022

Demeters latter begynder hos landbrugets gudinde og den sorg, hun oplever ved tabet af sin datter. Jorden goldes og hungersnøden tager til. FN skriver, at vi kun har knap tres år igen, før vi ikke længere har muldjord tilbage at dyrke vores afgrøder i. Gennem møder med en række glemte og ødelagte arketyper – frugtbarhedsgudinder, komødre og fertilitetsikoner – følger vi Demeter i hendes søgen efter et sted, hvor livet kan fortsætte. Demeters latter gør myterne til varsler. Bogen blander forskellige teksttyper og et poetisk billedmateriale for at skabe en åbning mod de historier, der kan fortælles nu, hvor ørkenerne breder sig og klimaforandringerne tager til

Bogen er oversat til norsk af Sindre Andersen og udkommet på Forlaget H//O//F.

Demeters latter er en vigtig, klog og lyrisk ledsager.

– Emmy Laura Perez Fjalland, Jordbo, Føljeton.dk

“[...] der er så meget, der er spændende i den her bog, at man bare gerne vil have mere af det.”

– Atlas Magasin

“Omsorgsfulde fortællinger.”

– Standart

“Frustration såvel som håb og skønhed [vælter] ud af dette værk. Frustration over hvordan og hvorfor vi lader stå til og ikke lærer af historien. Håb om at det dog kan lykkes at vågne og tage affære og masser af litterær og sproglig skønhed.”

– Lektørudtalelse, DBC

Demeters latter er afbilledet i Jesper Christiansens maleri 'Plan' fra 2022.

Nabo_edited.jpg

NABOPLANTER

Sofie Isager Ahl

 

199 DKK

NABOPLANTER

 

Laboratoriet for Æstetik og Økologi

1. opl. 2018, 2. opl. 2020, 3. opl. 2023

En naboplante er en plante der bærer på noget, et stof eller en særlig evne, som kan være gavnlig eller sårende for andre plantearter. Mennesker har gennem århundreder orienteret sig efter disse særkender ved forskellige arters indbyrdes forhold, når de skulle kultivere jorden. Vi møder hybenroser, brændenælder, fluer, regnorme og vinbønder på en rejse ind i sansningens ekspansive rum og sprogets biologi. Naboplanter er en fortælling om den gensides påvirkning der finder sted imellem os og om den svære kunst at kultivere et samvær på tværs af arter og familier. 

“Udsøgt udgivelse”

– Politiken 

 

Naboplanter er drevet af en naturinteresse, der på den ene side er romantisk i den forstand, at den er sanselig og skønhedssøgende, men samtidig også videnskabelig: Hvordan hænger de økologiske systemer sammen? Hvad er det regnorme rent faktisk gør i en vinmark?”

- Information

“Ahl skriver fram en erfaringsmodus som er nesten subjektutviskende, og som kan minne om mystikkens ekstaser. Det er som om ordene kommer fra innsiden av fotosyntesen.”

– Espen Stueland, Deichmann Grünerløkka Podcast

“Årets beste leveoppleving”

– Bokvennen Litterær Avis

Bogen er oversat til norsk af Tora Sanden Døskeland på Forlaget H//O//F. Og solgt til oversættelse i Sverige på Ellerströms förlag.

 

Naboplanter er afbilledet i Jesper Christiansens maleri 'Vinden er stille, planterne hviler deres blade (Sofie Isager Ahl)' fra 2023, hvis titel er hentet fra bogen.

bottom of page